Menu
Toetje: Chocoladeparfait
Ingrediënten
- 175 gram Côte d'Or Sensations Intense 70% cacao
- 80 gram suiker
- 4 eieren
- 125 ml slagroom
Bereiden
Breng 1 dl water en 40 gram suiker aan de kook. Laat hierin de chocolade smelten.
Klop de slagroom lobbig (stevig, maar niet helemaal stijf) en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
Scheid de eieren en voeg de eidooiers bij het chocolademengsel.
Klop de eiwitten stijf, met toevoeging van de resterende 40 gram suiker.
Roer eerst een klein deel van de eiwitten door het chocolademengsel, spatel de rest van de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
Spatel de lobbig geklopte slagroom door het mengsel. Zorg dat er een gladde crème ontstaat.
Doe de parfait in een vorm en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de diepvries.
Serveer ijskoud, zolas ijs ook wordt geserveerd.
Lekker met witte chocoladesaus.