Appelbollen

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 08-11-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 appels
  • roomboterbladerdeeg
  • suiker
  • kaneel
  • 1 ei

Bereiden

Schil de appels. Hal het midden eruit met een appelboor. Mak van suiker en kaneel een mengsel. Geheel naar eigen smaak (vel kaneel of juist meer suiker). Neem een plakje bladerdeeg en zet daar de appel op. Vul het midden van de appel op met het kaneel-suiker. Maak het plakje deeg aan de bovenkant van de appel dicht. Als alle appels in het deeg zitten, zet ze dan op de bakplaat en strijk er geklopt ei overheen. Zet de appels zo'n 45 minuten in een oven op 220 gr. C. Uit de oven halen als de korst mooi goudgeel ziet. Eventueel het gat dichten met amandelspijs voor en nog heerlijker resultaat.

Materialen

bakplaat \ oven

Bronvermelding