Menu
Babi Pangang
Ingrediënten
- 2 el olie, bij voorkeur arachideolie
- 1 kg marinade: varkensvlees in repen
- 2 el marinade: ui, fijngesneden
- 2 teen marinade: knoflook, fijngesneden
- 1 el marinade: suiker
- 1 cm marinade: gemberwortel, fijngesneden
- 4 el marinade: ketjap manis
- 2 sjalotten of ui, fijngesneden
- 2 teen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el tomatenpuree
- 2 dl kippenbouillon
- 1 el ketjap manis
- 2 el azijn
- 0,5 el maizena
- 1 el bakgember, fijngehakt
Bereiden
meng alle ingredienten van de marinade en het vlees, laat minstens 2u marineren
voor de saus:
bak sjalotten en knoflook met bakgember in de olie tot een beetje bruin
voeg maizena toe, goed roeren
voeg de rest toe en roer tot gelijkmatige massa
laat paar minuten doorkoken
zet apart
bak het vlees in olie beetje krokant
voeg de rest van de marinade toe
dien het vlees op met de saus