Babi Pangang

Roerbakken, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-11-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olie, bij voorkeur arachideolie
  • 1 kg marinade: varkensvlees in repen
  • 2 el marinade: ui, fijngesneden
  • 2 teen marinade: knoflook, fijngesneden
  • 1 el marinade: suiker
  • 1 cm marinade: gemberwortel, fijngesneden
  • 4 el marinade: ketjap manis
  • 2 sjalotten of ui, fijngesneden
  • 2 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 0,5 el maizena
  • 1 el bakgember, fijngehakt

Bereiden

meng alle ingredienten van de marinade en het vlees, laat minstens 2u marineren voor de saus: bak sjalotten en knoflook met bakgember in de olie tot een beetje bruin voeg maizena toe, goed roeren voeg de rest toe en roer tot gelijkmatige massa laat paar minuten doorkoken zet apart bak het vlees in olie beetje krokant voeg de rest van de marinade toe dien het vlees op met de saus

Bronvermelding