Fettuccine al ragu

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-11-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1 pak fettuccine, 4 eetlepels olijfolie, 2 stengels bleekselderij; fijngesneden, 2 wortels; geraspt en fijngesneden, 2 uitjes; gesnipperd, 500 gram runder gehakt, zout en vers gemalen peper, 8 eetlepels droge witte wijn, 2 blikken tomatenblokjes; a 400 gram, 2 laurierblaadjes, vers geraspte parmezaanse kaas; voor het serveren. Bereiding: Verhit olijfolie in een grote koekepan. Fruit er de bleekselderij, wortel en ui 5 minuten tot de groenten zacht maar niet bruin zijn. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met 1 theelepel zout en maal er wat peper over en laat 10 minuten bakken, waarbij u het gehakt met een lepel rul maakt. Voeg de wijn toe, draai het vuur hoger en breng aan de kook. Schep er de tomatenblokjes en het sap door. Voeg de laurierblaadjes toe en brang aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1 -1 1/ 2 uur sudderen tot de saus dik is geworden. Verwijder de laurierblaadjes en breng verder op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water aan de kook, voeg 1 eetlepel zout en de pasta toe en kook volgens instructies op het pak. Verdeel de pasta over 4 borden, schep er de saus over, en serveer er versgeraspte parmezaanse kaas apart bij.

Bronvermelding