10 x Gevulde Eieren

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2007 | 97 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 el mayonaise
  • zout, peper
  • voor de vulling zie bij bereiding:

Bereiden

Het basisrecept:Eieren pellen, halveren en dooiers eruit halen.Eigeel fijnprakken en mengen met room of mayonaise. De gewenste ingredienten toevoegen en met zout en peper op smaak brengen. Koud wegzetten.De vulling met een spuitzak in de eieren spuiten. Je kan het ook met een lepel doen, maar dan is het minder mooi. 1) Met tonijn en olijven:50 gr gepureerde tonijn door eiermengsel mengen en met plakjes olijf garneren. 2) Met ansjovis:4 fijngehakte ansjovisfilets met 1 lepel kappers door eimengsel doen. Garneren met een opgerolde ansjovis. 3) Met garnalen: 50 gr grofgehakte garnalen door mengsel mengen met 1 teelepel dille en een beetje citroensap. Met een garnaal garneren. 4) Met rauwe ham: 50 gr fijngehakte ham,1 lepel gesnipperde bieslook door eimengsel doen.Met aspergepunten garneren. 5) Met gorgonzola: 50 gr gorgonzola fijnprakken en met een lepel room door ei mengen.Versieren met een reepje tomaat. 6) Met kruiden: 2 lepels gehakte kruiden, 1 lepel zeer fijne sjalot en wat mosterd door ei mengen.Versier met kervel. 7) Met parmesaanse kaas en tomaat: 1 lepel geraspte kaas en een lepel fijngesneden en ontvelde tomaat met ei mengen.Garneer met basilicum. 8) Met gerookte forel: 50 gr gerookte forel fijnprakken en door het eimengsel roeren.Garneer met een stukje vis. 9) Met gerookte zalm: 50 gr gerookte zalm fijnsnijden en samen met citroensap en dille bij ei doen. Garneer met tuinkers. 10) Met kaviaar: Het basisrecept in het ei spuiten en garneren met kaviaar.

Bronvermelding