Sinterklaas cupcakes

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-07-2011 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 160 g ongezouten roomboter
  • 160 g fijne suiker
  • 160 g zelfrijzend meel
  • 1 theelepel backin' (bakpoeder)
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2-3 theelepels koek- en speculaarkruiden
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 3-4 eetlepels (ongeklopte) slagroom
  • 1 pak poedersuiker
  • 1,5 theelepel vanille extract
  • 1 pak sint en piet excellent chocolaatjes

Bereiden

meng 160 gram boter met met 160 gram suiker en mix tot een romige massa. doe een voor een de eieren erbij en mix goed door tot een glad mengsel. doe het meel en het bakpoeder erin en mix nogmaals door tot een romig en stevig beslag (2-3 minuten). schrap met een spatel alle niet gemengde restjes bij het beslag. doe de vanille en koekkruiden erbij. mix nogmaals goed door tot alles vermengd is met elkaar. verdeel het beslag gelijkmatig over 12 cupcake vormpjes in een muffinplaat. bak in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20-25 minuten (tot goudbruin en gerezen). haal de cupcakes uit de oven en laat even afkoelen alvorens ze uit de muffinplaat te halen. laat ze verder afkoelen op een rooster. voor de frosting neem je 200 gram boter en klop tot een romige massa, doe er ongeveer een kwart van de poedersuiker bij. mix goed door tot alle suiker is opgenomen. doe de vanille aroma en de eetlepels slagroom erbij en mix opnieuw goed door. er moet een stevige massa ontstaan. voeg nog een kwart van de poedersuiker toe en eventueel meer voor smaak (het pak hoeft niet op maar mag natuurlijk wel). doe de "frosting" in een spuitzak en verdeel over de afgekoelde cupcakes. decoreer vervolgens met de sint en piet chocolaatjes. http://cakejevaneigendeeg.blogspot.com/2010/11/sint-en-piet-cupcakes.html

Materialen

muffinvorm, papieren cupcake vormpjes, spuitzak, mixer

Bronvermelding