Walnotentaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram kruidenboter
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 300 gram walnoten,fijngehakt
  • 1 ui,gesnippert
  • 1 prei,in ringetjes
  • dille
  • roomboter
  • olie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter een ovenschaal met roomboter en bedek deze volledig met de bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in in het deeg. Fruit in wat olie de ui even aan met de prei en leg dit op de bodem van de taart. Strooi de walnoten erover. Klop de eieren samen met de slagroom en kruidenboter en giet dit mengsel over de noten. Strooi er wat dille over en zet de taart circa 15 minuten in de oven.

Bronvermelding