Tuinbonensalade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg tuinbonen
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • bonenkruid
  • peterselie
  • bieslook
  • dressing
  • 3 el olie
  • 1 el azijn
  • 1/2 tl honing
  • 1 papl grove mosterd
  • garnering
  • hardgekookt ei
  • ansjovisreepjes

Bereiden

Dop 2 kilo tuinbonen. Kook ze in driekwartier gaar met een Maggi rundvleesbouillonblokje en wat bonenkruid. Uit laten lekken in vergiet en afspoelen met water. Dop dan de tuinbonen voor de tweede keer. Het lijkt veel werk, maar de boon vliegt zo uit het gare velletje. Schik de bonen op een mooie schaal. Strooi er met ruime hand gehakte peterselie en bieslook over. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, een eetlepel azijn, wat zout en peper, halve theelepel honing, paplepel grove mosterd en giet dit over de tuinbonen. Garneer de schaal met partjes hardgekookt ei en ansjovisreepjes. Serveer er een versgebakken ciabattabroodje bij met gezouten boter en natuurlijk een koel glas rose.

Bronvermelding