Menu
Flensjes gevuld met ham en ei - Galette complète
Ingrediënten
- 225 g boekweitmeel
- 2 eieren
- 300 ml volle melk
- 60 g gesmolten boter + 30 g boter voor erop
- 8 plakjes ham
- 8 kleinere eieren
- 125 g geraspte emmenthaler of gruyère
Bereiden
Klop een dik egaal beslag van meel, eieren en 100 ml melk. Voeg al kloppend de rest van de melk en 175 ml water toe en klop de gesmolten boter erdoor.
Gebruik liefst 2 middelgrote koekenpannen tegelijk. Verhit ze op middelhoog vuur en bak van het beslag (zonder boter) 8 heel dunne flensjes.
Leg ze voor het vullen een voor een terug in de warme pan, leg op elk flensje een klontje boter en laat smelten. Leg er dan een plakje ham op. Breek een ei boven het flensje en verspreid het eiwit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en in het midden ligt. Bestrooi met de kaas. Klap de randen van het flensje 2-3 cm naar binnen, zodat een vierkant ontstaat terwijl de dooier zichtbaar blijft.
Serveer de flensjes warm met bv. een salade. Kan ook als hoofdgerecht.