Pompoenstoof met spinazie, tomaat, kikkererwt en peer

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g pompoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 4 el olie om te bakken
  • 1 à 2 tl gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • 1 blikje gepelde tomaten (400 g, San Marzano)
  • 4 dl groentefond (of bouillon)
  • 1 blikje kikkererwten (400 g)
  • 3 stevige peren
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 handen (wilde) spinazie
  • 2 el amandelen
  • zout en peper

Bereiden

Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snipper de knoflook en snijd de uien in parten. Fruit de knoflook met de ui in een ruime stoofpan. Bestrooi met paprikapoeder, fruit even mee en voeg de pompoen toe. Schep het mengsel 1 minuut om op hoog vuur, breng op smaak met peper en zout en voeg het blikje tomaten toe. Voeg zoveel fond of bouillon toe dat alles onder staat. Breng aan de kook en laat ca. 20 min. zachtjes stoven. Schil de peren, snijd ze in stukken, laat de kikkererwten uitlekken en snijd het brood (zonder korsten) in blokjes. Was de spinazie en ris de nerven uit de bladeren. Hak de amandelen grof. Voeg na 15 min. de kikkererwten, peer en brood toe. Breng weer aan de kook en laat mee stoven tot alles net gaar is. Verwarm de spinazie 5 min. mee en rooster de amandelen. Breng op smaak met wat wijnazijn, eventueel meer peper en zout en bestrooi met amandelen. Eten met platbrood (pita of tortilla¿s), ook lekker met rijst.

Bronvermelding