Gehaktballetjes in stroopsaus (aangepast voor Yavanne)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 st. beschuit of paneermeel
  • 3 eetl. gebakken uitjes (potje)
  • 1 eetl. gehaktkruiden
  • 1/2 theel. sambal
  • 1 ui in ringen
  • 1 eetl. appel peren stroop

Bereiden

Gehakt met het ei, de paneer, gebakken uitjes en kruiden vermengen. Even doorkneden en er mooie ronde balletjes van draaien. Bak ze in de koekepan (evt met deksel) in een scheutje olie met en klontje boter op matig vuur rondom bruin en gaar. Haal de balletjes uit de pan. Bak de uiringen 2 min in het overgebleven bakvet goudbruin. Roer er de stroop door met een klein kopje water en roer de aanbaksels door en laat +/- 2 min zachtjes in koken. Doe de balletjes terug in de pan en warm ze met de deksel op de pan nog even mee. Lekker met aardappelpuree en roergebakken gemengde groenten.

Bronvermelding