Marokkaanse Kikkererwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 28-11-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • iets youghurt
  • 2 el el olijfolie
  • 3 stuks uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 tl gemalen kaneel
  • 1 el chilipeper of rood pepertje
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 gr gedroogde abrikozen in stukjes
  • 1/2 stuks geraspte schil van 1/2 citroen
  • 4 tl citroensap
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 200 gr spinazie

Bereiden

Ui snipperen in de olie 5 minuten fruiten (met deksel op de pan) dan de knoflook, kaneel, chilipoeder, tomatenpuree, abrikozen, citroenschil, citroensap, bouillon en de kikkererwten toevoegen. 20 minuten laten pruttelen tot de kikkererwten zacht zijn. Vervolgens pureren en de spinazie toevoegen, vijf minuten laten koken. Serveren met wat yoghurt.

Bronvermelding