Recept Curry van Garnalen en Mango (2-4 Personen)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 08-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bosje verse koriander
  • 1 tl wokolie
  • 1 stuks lenteui
  • 1,5 el rode Rhise currypasta
  • 1 blikje cocosmelk
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 tl vissaus
  • 350 gram pompoen/zoete aardappel
  • 200 gr kingprawns (diepvries
  • 1 tl limoemsap
  • 150 gr mango

Bereiden

1. Verhit de wokolie in een grote koekenpan en bak de plakjes lente-ui een minuut. Doe er dan de currypasta bij. 2. Klop er de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus door en breng dit alles aan de kook 3. Doe er de blokjes pompen en zoete aardappel bij en houd het mengsel met het deksel schuin op de pan ongeveer 15 minuten tegen de kook aan, of tot alles zacht is. 4. Spoel de garnalen onder de koude kraan om restjes ijs kwijt te raken, laat ze uitlekken en laat ze in de pan vallen. Laat de saus weer aan de kook komen. Voeg er dan het limoensap en de blokjes mango aan toe en laat de curry nog ongeveer een minuut koken, tot de garnalen gaar zijn. 5. Schep voor het serveren de curry over gekookte rijst (of rijstnoedels) en strooi er de gehakte koriander over.

Bronvermelding