Menu
Aardappelfrittate met spek en gedroogde tomaten
Ingrediënten
- 600 gram vastkokende aardappelen, gekookt en afgekoeld
- 3 el milde olijfolie
- 100 gram spekreepjes
- 50 gram gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
- versgemalen peper
- zeezout
- 5 eieren
- 2 el kookroom light
- 2 el fijngesneden peterselie
Bereiden
Snijd de aardappelen in plakken. Verhit de olie en bak hierin de aardappelen in 4-5 min. omscheppend goudbruin. Bak het spek 2-3 min. mee, schep de tomaten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de room en de peterselie en schenk in de pan. Bak op laag vuur 3-4 min. of totdat de onderkant goudbruin en vast is. Keer de koek m.b.v. een deksel of bord en bak de andere kant in 3-4 min. ook goudbruin.
Lekker met een pittige, warme tomatensaus. Met een groene salade erbij een makkelijke maaltijd.