'Fudge brownies met witte chocolade, toffee en pecannoten' Lekker als toetje, bij de koffie, om te trakteren. Hemels lekker

Gebak, Hapje, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • ¿135 g bloem

Bereiden

¿135 g bloem ¿1,5 tl bakpoeder ¿0,75 tl zout ¿340 g ongezoete chocolade ¿230 g ongezouten boter ¿600 g suiker ¿6 eieren (large) ¿2 El vanille-extract Topping ¿0,5 zakjeToffees (bij AH te koop: Werthers original) in stukjes gehakt ¿75 g pecannoten in stukjes gehakt ¿100 g witte chocolade in stukjes gehakt Bereiding 1.verwarm de oven voor op 175 °C. 2.Vet een bakblik in van ongeveer 30 x 45 cm. Is je bakblik kleiner verminder dan de hoeveelheden in het recept. 3.Pak een grote kom en zeef daarboven de bloem, bakpoeder en zout. 4.Smetl de chocolade samen met de boter in een pannetje op laag vuur. Roer af en toe tot een gladde massa ontstaat. Als alles is gesmolten de chocolade ongeveer 5-10 minuten laten afkoelen. 5.Voeg de iets afgekoelde chocolade toe aan een tweede grote kom. Mix de suiker, eieren en vanille er doorheen. Voeg dan de bloem toe en mix alles nog even goed door elkaar. 6.Doe de mix in het bakblik en strooi de pecannoten, en toffeestukjes erover. 7.Bak 25-28 minuten. de brownies zijn gaar als je een spies in het midden prikt en deze eruit komt met een paar dampige kruimels eraan (Dit is anders dan bij cake waarbij de prikker er schoon uit moet komen). Bak het niet te lang. 8.Haal de brownies uit de oven en laat het 20 minuten afkoelen. Strooi er dan de witte chocoladestukjes over. 9.Laat de brownies afkoelen tot kamertemperatuur, of laat het een nacht staan voordat je het aansnijdt en serveert.

Bronvermelding