Dessert: Bananentiramisu (uit Beau Monde)

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram magere kwark
  • 350 gram mascarpone
  • 3 eetl bruine rum
  • 80 gram suiker
  • 8 eetl sterke koffie
  • 2 eetl kahlua (koffielikeur)
  • 150 gram lange vingers
  • 4 bananen in plakjes
  • 2 eetl pure cacaopoeder

Bereiden

Maak het roommengsel Doe kwark, mascarpone, rum en de helft van de suiker in een mengkom. Roer dit voorzichtig door elkaar. Los de rest van de suiker op in de hete koffie. Voeg de kahlua toe. Zet het koffie-kahluamengsel weg om af te koelen. Doop de lange vingers in het koffiemengsel. Bedek hiermee de bodem van een diepe schaal. Doe een laagje van het roommengsel over de lange vingers. Verspreid de helft van de plakjes banaan over de roomlaag. Herhaal voorgaande stappen. Eindig met een laag room. Strooi een dikke laag cacaopoeder over de room. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast alvorens te serveren.

Bronvermelding