'Nutella zelf maken', verz. door Nelleke, lijkt me leuk en lekker

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-08-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 g hazelnoten .......

Bereiden

Nutella 450 g hazelnoten 8 eetl agave nectar of 10 eetl honing (agave nectar gezond en zoeter; te koop in natuurvoedingswinkels) 4 eetl arichide olie 4 eetl cacao poeder 1 tl vanille extract ½ tl zout ca. 6 eetl koud water - Verhit de oven op 175 graden. Spreid de hazelnoten op een met bakpapier belegd bakblik uit en rooster ze ca. 10 minuten in de oven tot ze licht bruin zijn. Maak je geen zorgen om de velletjes van de hazelnoten. Of ze er nog wel of niet omheen zitten, de smaak blijft hetzelfde. Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot een pasta. Schraap tijdens het malen wel zo af en toe de rand schoon en maal weer verder. - Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve het water. Blijf malen tot het een gladde pasta is. Giet nu langzaam het water erbij en maal tot je de juiste smeerbaarheid hebt. Waarschijnlijk heb je niet al het water nodig. - Bewaar het in de koelkast, maar zorg dat het op kamertemperatuur is voor dat je het 's morgens op je geroosterde witte boterham smeert of 's avonds over je toetje van ijs giet.

Materialen

Ik kwam er een recept van tegen in een Amerikaans blad en dat wilde ik jullie niet onthouden. Nutella is ontstaan in Italie. ---- Toen aan het eind van de 19e eeuw cacao schaars en duur werd, maar er in Italie wel genoeg hazelnoten waren, werden cacao en hazelnoot vermengd. ----- Dat schijnt het begin te zijn geweest van Nutella. Het recept dat hieronder staat heeft niet dezelfde substantie als de Nutella uit een potje (de keuken- machine doet mooi werk, maar het resultaat is niet hetzelfde als met de industriële machines), maar het doet niets af aan de smaak. ----- Dit recept is natuurlijk veel lekkerder dan de inhoud van de normale pot Nutella, proberen dus.

Bronvermelding