Appelcrumble met walnoten

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 50 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 1 citroen
  • 500 gram friszure appels
  • 100 gram walnoten
  • 125 gram borenjongens (of gewone rozijnen)
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • crème fraîche of vanille-ijs

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een lage ovenschaal (22-24 cm) in met wat zachte boter. Doe de bloem, suiker, boter (in blokjes), de fijngeraspte schil van de citroen en een snufje zout in een kom. Wrijf alles tussen je vingers tot een grof kruimeldeeg ontstaat. Snij de appels in blokjes (zonder schil en klokhuis) en schep om met de walnoten, uitgelekte boerenjongens, de suiker en de kaneel. Schep dit in de ovenschaal en strooi het kruimeldeeg erover. Bak in 30 min. gaar en goudbruin. Serveer warm met crème fraîche of vanille-ijs.

Bronvermelding