Bolognesesaus

Pasta, Hoofdgerecht, 8 personen, Italiaans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 150 gram spekjes
  • 1 grote ui
  • 1 wortel
  • 3 knoflooktenen
  • 2 blik à 400 gram gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 200 ml rode wijn
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan. Snipper de uit. Doe samen met de spekjes in de pan en bak zachtjes 5 minuten op laag vuur. Hak intussen de knoflook fijn en snuj de wortel in piepkleine stukjes (of rasp). Doe knoflook en wortel bij de ui en laat op iets hoger vuur al omscheppend even meebakken. Doe het gehakt erbij en bak op hoog vuur al omscheppend rul. Blus af met de wijn. Voeg de tomaten met sap toe en duw ze kapot met een spatel. Roer de tomatenpuree erdoor. Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes, hak grof. Voeg toe, samen met laurier en flink zout en peper. Laat zonder deksel op laag vuur minstens een uur lekker pruttelen tot het een mooi geheel is geworden.

Bronvermelding