Aardbeien met witte stracciatellamousse

Anders, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • blaadjes munt
  • 750 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram pure chocolade
  • 300 gram witte chocolade
  • 375 ml slagroom

Bereiden

1) Maak de aarbeien schoon. Pers de sinaasappel. Meng het sap, 50 gram basterdsuiker en de balsamicoazijn door de aardbeien en laat ze op een koele plek marineren. 2) Hak de pure chocolade of rasp deze grof. 3) Breek de witte chocolade in stukjes boven een pan met dikke bodem. Voeg 75 ml slagroom toe. Verwarm al roerend zonder te koken en laat de chocolade smelten tot een gladde saus. Laat deze afkoelen tot dik vloeibaar. 4) Klop de rest van de slagroom met de rest van de basterdsuiker stijf en spatel deze met de pure chocolade door de afgekoelde witte chocoladesaus (indien te warm smelt de pure chocolade!). Schep deze mousse in een lage schaal en zet deze 2 uur in de koelkast. 5) Schep met 2 eetlepels ovaaltjes (quenelles) uit de stracciatellamousse. Leg 3 quenelles op bordjes met de gemarineerde aardbeien eromheen. Garneer met blaadjes munt.

Bronvermelding