De perfecte citroentaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 01-01-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram Digestive biscuits, gemalen
  • 100 gram boter
  • 2 citroenen
  • 1 pot lemon curd (320 gram)
  • 1 groot ei
  • 1 el crème fraîche
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eitwitten

Bereiden

Rasp 1 citroen. En pers het sap eruit. Smelt 100 gram boter en roer er de gemalen koekjes en de citroenrasp van een halve citroen door. Verdeel het mengsel over de bodem en tot 3 centimeter tegen de rand van de ingevette springvorm. Verhit de oven op 175 graden. Meng alle ingrediënten voor de vulling (lemon curd, sap van 1 citroen, rasp van halve citroen, 1 groot ei, 1 el crème fraîche) en schenk in de taartvorm. Zet 25 minuten in de over, de vulling moet net gestold zijn. Laat afkoelen. Snij de andere citroen in plakken. Laat deze plakjes 5 minuten zachtjes koken in een pannetje water. Giet het water weg en doe er nieuw water bij tot de plakjes net onder staan. Doe er de suiker bij en laat 10 minuten zachtjes koken. Klop de eiwitten tot een stijf schuim (5-10 minuten). Voeg al kloppend steeds wat basterdsuiker toe. Schep met twee lepels bolletjes schuim langs de rand van de taart en zet 10 minuten in de over (175 graden). Leg de plakken citroen in het midden.

Materialen

Springvorm 24 cm doorsnede.

Bronvermelding