Eiermie met gehakt en uitjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram Chines eiermie of andere fijne miesoort
  • 4 bosuitjes
  • 1 prei
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el zoete (sweet) chilisaus
  • 2 tl sambal (oelek, badjak of manis)
  • 1 el maïzena
  • 500 gram rundergehakt of half-om-half gehakt
  • 2 el (wok)olie
  • 100 ml bouillon (van tablet of uit pot)
  • 1 klein potje gefrituurde uitjes

Bereiden

1) Bereid de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen. 2) Meng de ketjap, 2 el chilisaus, sambal en maïzena door het gehakt. 3) Verhit de olie in een wok-of hapjespan en roerbak hierin het gehakt rul en goudbruin. Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten. Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij. 4) Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met de gefrituurde uitjes. Lekker met een komkommersalade.

Bronvermelding