Frambozenijstaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram chocolate chip cookies
  • 1 el cacao
  • 120 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 6 eierdooiers
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl maïzena
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram verse of diepvriesframbozen
  • 1 citroen, sap geperst

Bereiden

Doe de biscuits en cacaopoeder in de keukenmachine en maal tot fijn broodkruim. Voeg de boter toe en meng goed. Bedek de ingevette taartvorm van 26 cm doorsnee met het koekmengsel en zet in de koelkast. Breng in een steelpan de melk en het vanillestokje zachtjes tegen de kook aan. Zet apart en laat 30 minuten trekken. Neem het vanillestokje eruit. Klop de eierdooiers met de suiker en maïzena in een grote kom glad. Schenk de warme melk al roerend door het eimengsel en schenk terug in de pan. Breng al roerend tegen de kook aan en laat op heel laag vuur 5-6 minuten zachtjes binden. Schenk in een kom, zet de kom in een bak ijskoud water en laat onder nu en dan roeren, afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel door de dikke afgekoelde vla. Zet 30 minuten in de vriezer zodat het flink koud en dik wordt. Doe voor de frambozensaus de suiker met 2 el water in een steelpannetje en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen, voeg de frambozen en het citroensap toe. Pureer in de keukenmachine tot een gladde saus en wrijf indien gewenst nog door een zeef. Schenk de vla in de vorm en gebruik een mes om bovenin de vla diepe, cirkelvormige sneden te maken. Schenk er wat van de frambozensaus op, volg het cirkelvormige patroon. Vries de taart een nacht in. Neem de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer. Schenk er de overgebleven frambozensaus over.

Materialen

taartvorm van 26 cm doorsnee

Bronvermelding