Citroentaart met frambozenmeringue

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 taartbodem klassiek korstdeeg
  • 3 recept lemon curd (zie bij mijn recepten)
  • 1 ei, losgeklopt voor het bestrijken
  • verse frambozen voor de garnering
  • poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 1 sap van 1 citroen
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram verse frambozen

Bereiden

Maak het deeg volgens de aanwijzingen van het basisrecept. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een flanvorm met losse bodem mee. Zet dit in de diepvries. Verwarm de over voor op 175 graden. Bestrijk de bevroren deegbodem met losgeklopt ei en prik hem in met een vork. Vul de deegbodem met proppen aluminiumfolie of bakbonen en bak hem blind in circa 10 minuten tot hij licht goudgeel is. Laat de taartbodem afkoelen. Vul de afgekoelde taartbodem met de lemoncurd. Schakel de oven door naar 240 graden. Klop in een roestvrijstalen kom de eiwitten met het citroensap en 100 gram van de suiker tot stijve pieken. Klop er nogmaals 100 gram suiker door. Meng de frambozen met de rest van de suiker tot de frambozen uit elkaar vallen. Spatel de frambozen in porties voorzichtig door het eiwit en klop het eiwit dan tot stevige pieken. Spuit of smeer de meringue op de taartvulling en bak de taart in het midden van de oven, met de deur op een kiertje, circa 5 minuten of tot de meringue goudkleurig wordt. Garneer de taar met verse frambozen en bestuif hem met poedersuiker.

Bronvermelding