Champagnetaart

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 50 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 ml champagne of mousserende witte wijn
  • 250 gram suiker
  • 60 gram custard
  • 8 eierdooiers
  • 12 blaadjes gelatine
  • 1 liter slagroom
  • 2 pakken lange vingers (minimaal 500 gram)
  • 200 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
  • 2 bakjes frambozen
  • poedersuiker

Bereiden

Voorbereiden: minimaal 5 uur van tevoren (kan 1 dag van tevoren). Breng 600 ml champagne met 125 gram suiker aan de kook en laat de suiker oplossen (in een grote pan, de champagne gaat bruisen). Roer de custard los met 25 gram suiker en het champagnerestant en schenk dit al roerend bij de kokende champagne. Laat 2 minuten doorkoken, zodat het bindt. Klopt de eierdooiers los met 100 gram suiker. Roer ze door het champagnemengsel enn laat (ongeveer een uur) afkoelen. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom lobbig. Verwarm de gelatine met aanhangend water (dus niet uitknijpen!) tot het is opgelost. Niet laten koken! Roer de gelatine gelijkmatig door het afgekoelde champagnemengsel. Spatel als het mengsel lobbig begint te worden de room er luchtig door. Bekleed de vorm met plasticfolie. Bedek de bodem van de vorm met lange vingers en verdeel de champagnemousse erover. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast of 1 uur in de diepvries. Doe de witte chocolade in een kom en zet die op een pan met een laagje kokend water (au bain-marie). Laat de chocolade smelten, strijk uit over bakpapier en laat hard worden. Zet het eventueel 15 minuten in de vriezer. Bereiden: Neem de taart m.b.v. het plasticfolie uit de vorm en verwijder de folie. Halveer de rest van de lange vingers en zet ze rondom de taart, suikerkant naar buiten. Bind er een rood lint omheen. Steek stukken hard geworden chocolade in de bovenkant van de taart. Verdeel de frambozen over de taart en bestuif met poedersuiker.

Materialen

Taartvorm 30 cm doorsnede.

Bronvermelding