Appeltaart van mijn moeder

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Wachten: 50 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 480 gram zelfrijzend bakmeel
  • 360 gram boter
  • 4-5 goudreinetten
  • 1 ei
  • 1 pakje vanillesuiker
  • krenten (zoveel je lekker vindt)
  • iets zout
  • kaneel
  • suiker

Bereiden

NB: dit is voor een grote appeltaart. Voor een kleinere neem je 160 gram witte basterdsuiker, 320 gram zelfrijzend bakmeel, 240 gram boter. Kneed de basterdsuiker, boter, zelfrijzend bakmeel en iets zout in een kom. Rol ongeveer 2/3- 3/4 uit en bewaar ongeveer 1/4-1/3 voor de bovenkant. Vet de vorm in, doe het deeg op de bodem en de randen. Snij de appels in stukjes en roer er suiker en kaneel door. doe het mengsel in de vorm. Bedek met het resterende deeg. Klop het ei los en voeg de vanillesuiker toe. Bestrijk de bovenkant met dit mengsel. Bak de taart ongeveer 50 minuten op 180 graden.

Bronvermelding