'10 000-ste Recept, 'Feestelijke snacks' + hoe nu verder, van Ria

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 15-04-2019 | 28 keer bewaard

Ingrediënten

  • lees beneden ......

Bereiden

1* pittig gebakken garnalen 3 teentjes knoflook olijfolie 150 g gepelde kreeftgarnalen cayennepeper 1 eetl medium dry sherry 1 eetl fijngeknipte bieslook. - De knoflook in dunne plakjes snijden. Een scheutje olie verhitten en hierin de plakjes knoflook lichtbruin bakken. De garnalen en een snufje cayennepeper toevoegen en even meebakken. De sherry toevoegen. Het bieslook erover strooien. Direct serveren met knapperig stokbrood. - 2* kaasballetjes 1,5 kop bloem 1 tl bakpoeder 1 eetl paprikapoeder (pittig) 3 eieren (gedeeld) 100 g verse geitenkaas 3 sjalotjes 1 dl olijfolie - Vermeng in een kom de bloem, bakpoeder, paprikapoeder, eigeel, kaas en sjalotjes. Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten stijf. Lepel dit voorzichtig door het kaasmengsel. Maak balletjes ter grootte van een bitterbal en laat die ongeveer 10 minuten rusten. Verhit de olie in een pan tot de walm er af slaat. Frituur de balletjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Warm serveren! - 3* kaasbeignets 2 eetl sesamzaad 65 g plus 2 eetl bloem 1/2 tl bakpoeder 1/4 tl piment snufje zout vers gemalen peper 2 eieren, gescheiden 85 g spaanse tetilla of fontini, geraspt of fijngehakt 2 eetl geraspte gedroogde manchego (ah) olie om te frituren ongeroosterd sesamzaad om de beignets door te halen - Rooster het sesamzaad ongeveer 5 minuten licht op een met folie bekleed bakblik in de oven bij 175 °C. Meng bloem, bakpoeder, piment, zout en peper naar smaak door elkaar. Klop in een andere schaal de eiwitten stijf, maar niet droog. Roer hier de kaassoorten, de eidooiers, het geroosterde sesamzaad en het bloemmengsel door. Leg dit beslag met twee eetlepels op een bakblik bekleed met folie en laat de bergjes afkoelen tot ze stevig zijn. Schenk een laagje olie van ten minste 2,5 cm in een braadpan (of gebruik een frituurpan) en verhit dit tot de olie zo warm is dat een blokje brood dat erin gegooid wordt, snel dichtschroeit. Haal de beignets door het sesamzaad en bak ze goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze op. - 4* Turkse gehaktrolletjes 600 g lamsgehakt 3 teentjes knoflook 2 eetl shoarmakruiden 2 eetl munt 8 vellen filodeeg - Meng 600 g lamsgehakt met 3 teentjes knoflook uit de pers, 2 eetlepels shoarmakruiden en 2 eetlepels munt. Vorm het gehakt tot rolletjes van 6 cm, rol die in 10 cm brede filodeeglapjes en frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn. Van deze hoeveelheid kunt u er 8 maken, u kunt het natuurlijk zelf aanpassen voor meer rolletjes. Geef er knoflooksaus bij. - 5* gyros gehaktbrood uit de oven 350 g niet-gekruid rundergehakt 1 zakje knorr mix voor gyros 2 eetl olijfolie 2 kleine uien 2 tenen knoflook 3 takjes munt 1 rode paprika 1 witte boterham zonder korst 1 ei 1 bakje cherrytomaatjes, om te garneren 1 bekertje zure room (125 ml), om te garneren milde salsa, om te garneren - Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 165 °C). Kneed het rundergehakt met de inhoud van het zakje knorr mix en de olijfolie. Laat alles 10-15 minuten staan. Snipper de ui, hak de knoflook en de munt. Verwijder de zaden van de paprika en snijd deze in stukjes. Maak kruim van het brood. Meng het gehakt met het ei, het broodkruim, de ui, de knoflook, de paprika en de munt. Kneed met vochtige handen het gehakt in de vorm van een brood. Doe het over in een ingevette kleine ovenschaal (of cakeblik met antiaanbaklaag) en bak het gehaktbrood in ca. 60 minuten gaar. Serveer met de tomaatjes, de zure room en de salsa.

Materialen

Met deze uit de hand gelopen hobby heb ik het 10 000ste recept bereikt. Ik vond het erg leuk om te doen, maar 10 000 vind ik wel genoeg. Ik ga mijn recepten doorlopen en alleen de recepten die niemand bewaard heeft en die ik ook niet meer zie zitten, ga ik vervangen. Dus ik blijf nog wel even bezig. En misschien als een recept erg lekker is ...... Leuk als jullie nog af en toe een kijkje bij mij nemen, jullie zijn van harte welkom!

Bronvermelding