Bread & butter pudding

Brood/sandwiches, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2005 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 half wit brood of rozijnenbrood
  • 50 gram zachte boter
  • 6 el abrikozenjam
  • 3 eieren
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 85 gram kristalsuiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden. De sneetjes brood aan beide kanten royaal bestrijken met boter. Aan een kant ook met abrikozenjam. In een grote mengkom de eieren, de slagroom, de melk, de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen. De sneetjes brood een voor een door het mengsel heen halen en dakpansgewijs in een platte ovenvasteschaal leggen. Indien je gewoon wit brood gebruikt kun je er nog een handvol gewelde rozijnen tussen leggen. De bovenkant flink bestrooien met poedersuiker. Zet de schaal in de oven en laat de broodpudding in 40 minuten gaar worden. Warm of lauwwarm serveren. Eigenlijk kun je voor dit gerecht alles soorten brood gebruiken. Wij hebben het dit jaar ook van kerstbrood gemaakt, wat ook heel lekker was

Materialen

oven, lage ovenschaal

Bronvermelding