Menu
Bananencakes
Ingrediënten
- 1 tl geraspte citroenschil
- 150 g mascarpone
- 75 g grof gehakte hazelnoten
- 300 g gepelde bananen in stukjes
- snufje zout
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 150 g witte basterdsuiker
- 150 g zachte boter
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180 C. Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Spatel het bakmeel en zout erdoor en daarna de stukjes banaan. Bekleed de vormpjes met bakpapier en vul de vormpjes tot 3/4 met het cakebeslag.
2. Strooi de noten erover en zet de vormpjes op een rooster in het midden van de overn. Bak de cakes in 35-45 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Controleer de gaarheid met een metalen spies, als die er schoon uit komt zijn de cakes gaar.
3. Laat de cakes ca. 10 min in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vormpjes en laat de cakes op een rooster verder afkoelen. Serveer de cakes met mascarpone die op smaak is gebracht met citroenrasp.
Materialen
8 hoge cakevormpjes, zeker 10 cm hoog en ca. 7 cm doorsnede, ingevet.