Hartige soesjes 8 grote, 16 of 32 kleine

Hartige taarten, Hapje, 1 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-12-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 3 eieren

Bereiden

Bloem zeven. Boter in stukken snijden.Oven voorverwarmen op200 graden. In sauspan met dikke bodem 150ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Als boter gesmolten is, bloem ineens toevoegen en met houten lepel blijven roeren (klontjes tegen de wand loswrijven) totdat deeg als bal vande bodem loslaat. Pan van het vuur nemen en deeg iets laten afkoelen.Eieren met mixer of garde een viir een door deeg kloppen,tot deeg stevig en glanzend is. Bakpapier op bakplaat leggen. Spuitzak met rond glad spuitmondje gebruiken.Deeg erin doen.Met enige afstand van elkaar klein of grotere bergjes spuiten. Bakplaat in het midden van de oven plaatsen en in 10-15 min. keine soesjes. En 20-30 min. grotere soezen, lichtbruin en gaar bakken. Oven tijdens bakken niet openen, ivm inzakken.Ze zijn gaar als ze licht en luchtig aanvoelen en makkelijk van de plaat los komen.Oven uitschakelen ,deur op een kier zetten en soezen 10min. laten afkoelen. Soezen open knippen en vullen met: slagroom, of bv kantenklare salades zoals,eiersalade,zalmsalade enz. Of roomkaas met bieslook en zalm.

Bronvermelding