Baba al Limoncello - kleine muffins gedrenkt in rum of limoncello, heerlijk als dessert met vruchten, roomijs en slagroom

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-12-2010 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

25 g verse gist of 15 g gedroogde gist 6 eetlepels lauwe melk 225 g bakkersbloem gesmolten boter om in te vetten 25 g fijne witte suiker 1/2 theelepel zout 3 eieren, losgeklopt 115 g zachte boter sinaasappelrasp van 1/2 sinaasappel, zonder wit 400 g suiker 2 dl limoncello citroenrasp van 1 citroen, zonder wit opdienen met: gemengde bosvruchten, zoals frambozen, bramen en bosbessen, en gezoete slagroom Verhit de oven op 200 ºC. Verkruimel de gist in de lauwe melk en laat het mengsel 10 minuten staan, meng er 50 g bloem doorheen. Laat het geheel op een warme plek staan tot er zich schuim vormt. Bestrijk ondertussen de 12 babavormpjes met gesmolten boter. Als het schuim zich gevormd heeft, meng er dan de resterende bloem, suiker, zout, losgeklopte eieren, boter en sinaasappelrasp door tot een glad mengsel. Vul de babavormpjes tot de helft met dit beslag en dek ze af met plasticfolie. Laat ze op een warme plek staan tot het volume verdubbeld is. Bak de baba¿s 30 tot 35 minuten in de hete oven. Laat de baba¿s afkoelen op een taartrooster. Maak ondertussen de suikersiroop door 1 liter water met de suiker en citroenrasp aan de kook te brengen. Voeg de limoncello toe als de siroop aan de kook is en laat het mengsel afkoelen in een schaal.Wentel de baba¿s door de suikersiroop en laat de baba¿s trekken tot ze met siroop doortrokken zijn. Snijd voor het serveren de baba¿s doormidden, leg ze met binnenkant naar boven op de borden, verdeel er verse bosvruchten over. Serveer met geslagen room en de siroop.

Bronvermelding