Menu
Baba al Limoncello - kleine muffins gedrenkt in rum of limoncello, heerlijk als dessert met vruchten, roomijs en slagroom
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
25 g verse gist of 15 g gedroogde gist
6 eetlepels lauwe melk
225 g bakkersbloem
gesmolten boter om in te vetten
25 g fijne witte suiker
1/2 theelepel zout
3 eieren, losgeklopt
115 g zachte boter
sinaasappelrasp van 1/2 sinaasappel, zonder wit
400 g suiker
2 dl limoncello
citroenrasp van 1 citroen, zonder wit
opdienen met: gemengde bosvruchten, zoals
frambozen, bramen en bosbessen, en gezoete
slagroom
Verhit de oven op 200 ºC. Verkruimel de gist in de
lauwe melk en laat het mengsel 10 minuten staan,
meng er 50 g bloem doorheen. Laat het geheel op
een warme plek staan tot er zich schuim vormt.
Bestrijk ondertussen de 12 babavormpjes met gesmolten
boter. Als het schuim zich gevormd heeft,
meng er dan de resterende bloem, suiker, zout,
losgeklopte eieren, boter en sinaasappelrasp door
tot een glad mengsel. Vul de babavormpjes tot de
helft met dit beslag en dek ze af met plasticfolie.
Laat ze op een warme plek staan tot het volume
verdubbeld is. Bak de baba¿s 30 tot 35 minuten in
de hete oven. Laat de baba¿s afkoelen op een
taartrooster. Maak ondertussen de suikersiroop door
1 liter water met de suiker en citroenrasp aan de
kook te brengen. Voeg de limoncello toe als de
siroop aan de kook is en laat het mengsel afkoelen
in een schaal.Wentel de baba¿s door de suikersiroop
en laat de baba¿s trekken tot ze met siroop doortrokken
zijn. Snijd voor het serveren de baba¿s doormidden,
leg ze met binnenkant naar boven op de borden,
verdeel er verse bosvruchten over. Serveer met
geslagen room en de siroop.