Engelse kipsandwich

Brood/sandwiches, Lunch, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 1 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-04-2006 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote sneden Maisvloerbrood
  • 1/2 eetlepel olie
  • 150 gram Kipfilet, in dunne plakjes
  • 1/2 eetlepel Tandoorikruiden
  • 3 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 2 eetepels Mayonaise
  • 1 Bosuitje, in dunne ringetjes
  • 1/4 Rode paprika, in stukjes
  • Zout
  • Peper
  • 4 blaadjes Lollo Verde

Bereiden

Verhit de olie in een wok en bak de plakjes kip met de tandoorikruiden al omscheppend 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en schep er dan 2 eetlepels griekse yoghurt en 1 eetlepel mayonaise door. Schep ook de uiringetjes en de paparika erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rest van de yoghurt en mayonaise door elkaar en besmeer de sneetjes brood hiermee. Leg op elk sneetje brood een blaadje sla. Schep de tandoori-kipsalade op 2 sneetjes en leg de andere sneetjes met de sla naar beneden erop. Leg elke sandwich op een bordje.

Bronvermelding