Oven: Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-10-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 200 gram shoarmavlees
  • 100 gram geschrapte worteltjes
  • 1 1/2 dl melk
  • 1/2 zakje aardappelpuree (maggi)
  • 65 ml creme fraiche
  • 3 eetl blanke rozijnen
  • 1 zakje gekookte wijnzuurkool
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereiden

Bereiden: Oven voorverwarmen op 225C. In koekepan boter verhitten. Vlees ca. 3 minuten bakken. Intussen worteltjes in dunne plakjes snijden en aan vlees toevoegen. Ca. 3 minuten meebakken. Intussen met melk aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Van vuur af creme fraiche door vleesmengsel roeren. In kom rozijnen door zuurkool scheppen. Schaal invetten. Vleesmengsel over bodem van schaal verdelen. Zuurkool erop scheppen. Aardappelpuree erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Bestrooien met kaas. In midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin bakken.

Bronvermelding