Gebak: Soesjes met sinaasappelroom (oude Allerhande)

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-10-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • mespunt zout
  • 60 gram bloem
  • 2 eieren
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 2 sinaasappels
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetl suiker
  • 1 dl vanillevla
  • poedersuiker uit strooibus
  • zilverpillen (baukje)

Bereiden

Voorbereiden: Oven voorverwarmen op 225C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Boter toevoegen en laten smelten. Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat. Van vuur af eieren één 'voor één door deeg roeren. Met behulp van 3 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen. In midden van oven soesjes in 15 á 20 minuten lichtbruin en gaarbakken. na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200C. Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan. Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen. Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. 1 Sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 1 1/2 del sap afmeten. In pannetje 2 eetl. water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Al roerend gelatine in heet water oplossen. Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden. Intussen 1 1/2 dl. slagroom stijfkloppen met 1 eetl. suiker. Sinaasappelmengsel door vla roeren. Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen. In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. Bereiden: Soesjes aan zijkant opensnijden. Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten. Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Soesjes over vier bordjes verdelen. Bestrooien met poedersuiker. Garneren met slagroom en zilverpillen.

Materialen

Spuitzak met grote gladde spuitmond, bakpapier.

Bronvermelding