Moules a la Normandie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 KG Mosselen
  • 2 DL Witte wijn
  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 1 beetje Tijm fijngehakt
  • 10 Gram Boter
  • 1 snuf Zout
  • 1 beetje Peper
  • 0,5 Liter Room voor de saus
  • 30 Gram Boter voor de saus
  • 0,25 stuks Ui fijngehakt voor de saus
  • 1 snuf zout voor de saus
  • 1 beetje Peper voor de saus
  • 2 eetlepels Citroensap vor de saus

Bereiden

Smelt 15 gr boter en fruit hierin de ui zachtjes. Voeg de room toe en laat deze tot de helft inkoken. Breng de room op smaak met zout, peper en citroensap. Was de mosselen tot de schoon zijn, verwijder de beschadigde exemplaren. Doe de wijn, fijngehakte ui, tijm en boter in een mosselpan en leg de mosselen hierop. Kook de mosselen tot ze open zijn ( 5-7 minuten) Als de mosselen gaar, schep ze dan met een schuimspaan uit de pan en doe ze over in een serveerschaal. Schenk de room eroverheen en serveer direct. Serveertip: lekker met friet.

Bronvermelding