Menu
Amuses in glaasjes (verrines, 6 x)
Ingrediënten
- 1 dikke plak gekookte ham
- 1 komkommer
- 1 pakje boursin of andere kruidenroomkaas
- 1 bakje tzatziki-saus
- 1 zakje pinda's
- 1 pakje surimisliertjes
- 1 potje tapenade van zwarte olijven
- 2 tomaten
- 1 bakje volle kwark
- 1 pakje smeerkaas
- 2 plakken gerookte zalm
- 4 eetlepels crème fraîche
- sprietjes bieslook
- 1 citroen
- zout en peper
- 50 gr gerookte spekjes
- 100 gr kerstomaatjes
- 1 geitenkaasje (smeerbaar)
Bereiden
Amuses die je in kleine glaasjes met een mini-lepeltje opdient, het staat prachtig en smaakt heerlijk!
De ingrediënten staan in dezelfde volgorde als de onderstaande verrines:
1. Surimi - tzatziki - pinda
Een laagje surimisliertjes bedekken met tzatziki-saus en bovenop als een soort crumblelaagje de pinda's die je in een theedoek met een deegroller even "crusht".
2. Zwarte tapenade - boursin - tomaat
Een laagje tapenade van zwarte olijven, een laagje boursin (even crèmig roeren) en mini-blokjes tomaat.
3. Komkommer - kwark - mint
Komkommer in mini-blokjes, een laagje kwark en bovenop 2 à 3 blaadjes mint die je heel fijn hebt geknipt.
4. Ham - smeerkaas - komkommer
Ham in mini-blokjes, een laagje smeerkaas (even crèmig roeren) en daarbovenop mini-blokjes komkommer
5. Zalm - crème fraîche - bieslook
Snijd de zalm in mini-blokjes en doe ze in de glaasjes.
Meng de crème fraîche met de geknipte bieslook en het sap van een halve citroen en lepel dit mengsel boven op de zalm
6. Tomaat - geitenkaas - spekjes
Bak de spekjes uit en laat ze afkoelen.
Snijd de kerstomaatjes in mini-stukjes en doe ze in de glaasjes, hierop een laagje geitenkaas, weer een laagje kerstomaatjes en tenslotte wat gebakken spekjes.
Materialen
mini-glaasjes mini-lepeltjes (evt. theelepeltjes)