'Aardappelovenschotel met zuidvruchten en een notenkorst', verz. door Mieke

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-01-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gemengde zuidvruchten en ......

Bereiden

500 g gemengde zuidvruchten (tutti frutti) 1 l kipbouillon 500 g aardappelen 3 plakken belegen kaas 1,5 dl crème fraîche 100 g gemalen gemengde noten - Week de gemengde zuidvruchten in de kippenbouillon en kook de aardappelen 15 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes. Giet de zuidvruchten door een zeef, maar bewaar het weekvocht. Beleg een ingevette platte ovenschaal met de aardappelplakjes, leg hierop 3 plakken belegen kaas en vervolgens een deel van de geweekte zuidvruchten. - Herhaal dit proces en eindig met een laag aardappelplakken. Meng de crème fraîche met de gemalen gemengde noten en bestrijk hiermee de aardappelplakken. Giet er het overige weekvocht over en zet het geheel 25 minuten in een oven van 175°.

Bronvermelding