Menu
'Aardappelovenschotel met zuidvruchten en een notenkorst', verz. door Mieke
Ingrediënten
- 500 g gemengde zuidvruchten en ......
Bereiden
500 g gemengde zuidvruchten (tutti frutti)
1 l kipbouillon
500 g aardappelen
3 plakken belegen kaas
1,5 dl crème fraîche
100 g gemalen gemengde noten
-
Week de gemengde zuidvruchten in de kippenbouillon en kook de aardappelen 15 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes. Giet de zuidvruchten door een zeef, maar bewaar het weekvocht. Beleg een ingevette platte ovenschaal met de aardappelplakjes, leg hierop 3 plakken belegen kaas en vervolgens een deel van de geweekte zuidvruchten.
-
Herhaal dit proces en eindig met een laag aardappelplakken. Meng de crème fraîche met de gemalen gemengde noten en bestrijk hiermee de aardappelplakken. Giet er het overige weekvocht over en zet het geheel 25 minuten in een oven van 175°.