Appelomelet (lekker tussendoor op een koude winterdag)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 zure appels (goudreinet)
  • 100 gr boter
  • 3 cl calvados
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • zout

Bereiden

Lekker tussendoor op een koude winterdag! Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels overdwars in dunne schijven. Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en stoof de appelschijfjes even aan. Voeg een eetlepel calvados toe. Neem de pan van het vuur. Klop in een kom de eieren los met een snufje zout en een 1/2 theelepel poedersuiker. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verhit de rest van de boter in de tweede braadpan. Doe het eiermengsel hierin. Voeg als de eimassa gaat stollen de appelschijfjes toe. Draai de omelet om (met behulp van een plat deksel) en bak kort aan de "appel"kant. Laat de omelet in een vuurvast ronde vorm glijden (quichevorm) en rol de omelet op. Bestrooi met de rest van de poedersuiker. Verwarm de omelet 3 à 4 minuten in het midden van de oven. Verhit de overige calvados in een pollepel, steek hem aan en giet over de appelomelet. Direct serveren!

Materialen

vuurvaste ronde vorm (quichevorm) 2 braadpannen plat deksel

Bronvermelding