Chocolade Fudge - Engelse Caramel Snoepjes

Gebak, Hapje, 20 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2009 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram boter (geen margarine, maar romige)
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram bittere chocolade of bakkers chocolade
  • 400 gram gecondenseerde melk
  • 2 eetlepels golden syrup (kandij siroop)
  • 75 gram fondant

Bereiden

Bekleed de bodem en wanden van het bakblik of schaaltje met bakpapier. Doe de boter, suiker, chocolade, gecondenseerde melk en kandij siroop in een zware kookpan (braadpan werkt goed) en laat het mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur zachtjes smelten tot de suiker is opgelost en alles goed gemengd is. Laat het mengsel, onder constant roeren, op zacht vuur inkoken (pas op: dit mengsel is erg heet !!!) tot het in ongeveer 15 minuten stroperig begint te worden. Laat een druppel van het mengsel van de lepel in het schaaltje met koud water vallen. Als de druppel stevig blijft en tot een balletje te vormen is de fudge goed. Haal de pan van het vuur en voeg de fondant toe, roer zachtjes tot de fondant gesmolten is. Giet de massa in het bakblik. Laat de fudge enkele uren afkoelen en snijd er dobbelstenen van. Tip: Aangezien dit een Engels recept is haal ik zelf een aantal ingredienten bij een Engels speciaal zaak. Zoals; de Golden syrup en Devon cream butter.

Materialen

1 Schaaltje koud water 1 Zware kookpan 1 bakblik of laag schaaltje van 10 x 10 cm bakpapier vuurvaste lepel (bv hout)

Bronvermelding