Kipfilet met kruidenroomkaas in parmaham

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 enkele Kipfilets
  • 1 kuipje kruiden roomkaas
  • 4 - 8 plakken parmaham
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 20 gram boter
  • 125 ml kookroom
  • 1 glas witte wijn
  • 1 kip bouillon blokje
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout na smaak
  • 500 gram verse pasta

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Kipfilet in de lengte opensnijden en dik insmeren met kruiden roomkaas. Dichtklappen en inpakken in 1 a 2 plakken parmaham. Kipfilet niet kruiden daar de ham en kruidenroomkaas al voor voldoende smaak zorgt. Boter verhitten in de pan en de kipfilets hierin snel rondom aanbraden. Kipfilets uit het vet nemen en in de ovenschaal leggen. Boter afblussen met glas witte wijn. Kookroom en bouillon blokje toevoegen en onder goed roeren de saus iets laten inkoken. Paddestoelen (eventueel eerst voorbakken) toevoegen. Saus op smaak brengen met de paprika poeder, zout en peper. Saus over de kipfilet gieten en in de afgedekte ovenschaal in 25 - 30 minuten gaar laten worden. Serveer tip met verse pasta

Materialen

Vuurvaste ovenschaal met deksel Braadpan

Bronvermelding