Portugeese Bacalhao Abras

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 1440 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde kabeljauw
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 3 a 4 takjes verse peterselie
  • 750 gram ongezouten friet chips
  • 3 el olijfolie
  • olijven

Bereiden

De gedroogde kabeljauw voor tenmindste 1 dag weken in een pan water; het water tenmindste 3 keer verversen. Tijd hangt af van de dikte van de stukken kabeljauw. Vers water toevoegen aan de vis en deze voor 2 a 3 minuten laten koken. Even laten afkoelen en vervolgens vel en graad verwijderen. Het gerecht bereiden op laag vuur !!! In de wok, de fijn gesnipperde ui en knoflook in olijfolie fruiten. De stukjes kabeljauw even meebakken. Vervolgens de ongezouten friet chips onder goed roeren meebakken. Klop de eieren los met de fijngesneden peterselie. Voeg het eimengsel, onder constant roeren, toe. Enkele minuten blijven roeren tot het geheel omelet achtige oogt. Eventueel zout toevoegen. Decoreren met olijven en mijn serveer tip is met een lekkere Portugeese salade. Tip: De gedroogd kabeljauw is erg zout en moet minimaal 24 uur in koud water weken, dit water moet mindstens 3 keer ververst worden. De weektijd hangt af van de dikte van de vis. Mijn advies is dan ook om de weektijd na te vragen bij het kopen.

Materialen

Grote wok

Bronvermelding