Rode kool van Oma Aelmans

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2012 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 100 gram boter
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1 handje rijst
  • 1 appel
  • 20 kruidnagels
  • 10 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels stroop
  • 7 theelepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • (azijn)

Bereiden

1. Boter, zout en peper in de braadpan stoppen en boter laten smelten. 2. De pan vullen met water tot 3cm hoogte. 3. De fijngesneden rode kool in de pan stoppen. 4. De rijst, fijngesneden appel, kruidnagels en laurierbladeren toevoegen. 5. Alles aan de kook brengen en daarna 30 tot 40 minuten zachtjes laten koken. 6. Stroop, suiker en kaneel toevoegen en alles nog enkele minuten laten doorkoken. 7. Naar smaak kan er nog azijn toegevoegd worden als de rode kool te zoet is. Ook kan er aardappelzetmeel toegevoegd worden om de rode kool in te dikken.

Materialen

braadpan

Bronvermelding