Indiase pompoentaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 20-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje hartige taart deeg (diepvries)
  • 1 kilo pompoen in de schil
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 1-2 eetlepels milde currypasta (mag zelfs wat meer)
  • 125 ml zure room
  • 150 gr. geraspte belegen kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiden

Vet de taartvorm in met boter en bekleed hem met het (ontdooide)taartdeeg. Boen de pompoen schoon en snijd hem met schil en al in blokjes (verwijder de pitten enzo). Fruit eerst de ui en doe er na 3 minuten de pompoen bij. Smoor de groente in een open pan circa 12 minuten beetgaar. Roer de currypasta erdoorheen. Doe het geheel in de beklede taartvorm Klop de eieren los met de zure room. Roer de kaas, koriander, zout en peper erdoor. Schenk dit over de groente. 35 minuten op 200 graden et voila!

Materialen

taartvorm diameter 24 cm

Bronvermelding