Pasta al Tonno

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • 1 Ui
  • 1 Tomaat
  • 1 Teentje Knoflook
  • 2 Blikjes Tonijn in Olie
  • 1 Pakje Creme Culinair
  • 1 Zakje Strooikaas

Bereiden

Verwarm de oven op ca. 200 graden. Kook de pasta (voeg olijfolie en zout toe aan het water). Snipper de ui en bak deze in de olijfolie een beetje aan. Voeg dan de tonijn toe (rul de tonijn vooraf in een bakje los) en bak dit ca. 3 minuten aan. Zet het vuur laag en voeg de creme culinair toe. Roer alles door elkaar en voeg naar behoefte zout, peper en italiaanse kruiden toe. Als het wat inkookt, dan met wat water verdunnen. De pasta verdelen over een ingevette ovenschaal. De saus er gelijkmatig over verdelen en op de saus plakjes tomaat leggen. Verse zwarte peper malen over de tomaat en dan de strooikaas verdelen over de schaal. Ca. 10 minuten in de oven totdat de kaas een lekker korstje krijgt (eventueel even onder de gril zetten)

Materialen

Koekepan, Ovenschaal, Pastapan

Bronvermelding