Lasagne di Pietro

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 stuk Lasagne blad
  • 1 pakje Creme culinair
  • 1 pakje Gezeefde tomaten
  • 1 zakje Strooikaas
  • 2 stronken Broccoli
  • 2 blikjes Tonijn in olie
  • 1 blikje Krab
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Rode ui
  • Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruidenmix
  • Verse peterselie
  • Verse basilicum

Bereiden

Oven voorverwarmen op ca. 200 graden. Lasagnebladen ca. 10 minuten in warm water met olie leggen. Daarna op keukenrol uit laten lekken. De broccoli in kleine stronkje snijden en met wat zout beetgaar koken. In een kleine koepepan de pijnboompitten roosteren. De tonijn en de krab uit de blikjes halen en in een schaaltje mengen en los rullen. In een grote koekepan rode ui snipperen en samen met de geperste knoflook in ca. 3 minuten lichtbruin bakken. het vuur laag zetten en de creme culinair en gezeefde tomaten toevoegen. Verse peterselie en basilicum snipperen en samen met de italiaanse kruidenmix, zout en peper langzaam warm laten worden. De ovenschaal invetten en de bodem vullen met wat saus, broccoli en vismengsel. 3 Lasagnebladen hierop leggen. Hierop nogmaals broccoli, vismengsel en saus. Daar weer lasagnebladen opleggen en dan de pijnboompitten er op en dan de rest van de broccoli, vismengsel en saus. Hier bovenop lekker dik de strooikaas en ca. 20 minuten in de oven zetten. Serveren met een frisse salade en een goed glas chardonnay.

Materialen

Koekepan (klein en groot), ovenschaal, kookpan

Bronvermelding