Thaise biefstuk met basmati rijst en frisse salade

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 biefstukjes
  • 1 el thaise currypasta(rood)
  • 2 el wokolie(conimex)
  • basmati rijst
  • 2 eieren
  • 1 el sambal
  • 1 bosje lente ui
  • 1 komkommer
  • 2 tl chilipeper,gehakt(silvo)
  • 1 tl zout en peper(evt)

Bereiden

Meng de wokolie met de currypasta,evt zout en peper. Marineer hierin de biefstukjes ongeveer 15 min. liefst n half uur. Kook intussen de rijst gaar.Breek de eitjes en meng die met de sambal,zout en peper naar smaak. Schaaf de komkommer in dunne plakjes en meng deze met de kant en klare dressing van Knorr.Laat lekker intrekken.Evt voor de liefhebbers van pittig:nog wat gedroogde chilipepertjes toevoegen. .Bak de eitjes als roerei,zet ze apart in een klein kommetje. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en hou apart.Hak of wrijf de gedroogde chilipepertjes fijn en hou apart. Doe de inmiddels gare rijst in een wok(met wat wokolie) Meng de rijst met het eimengsel,de lenteui en de chilipeper en laat even goed doorwarmen. Bak de biefstukjes in de grillpan op hoog vuur, aan beide zijden lekker bruin maar niet te gaar. Snijd ze voor t opdienen in dunne plakjes en serveer met de rijst en met de komkommersalade. Eet smakelijk!

Materialen

Grillpan voor de biefstukjes,kookpan voor de rijst,klein pannetje om te bakken,wok.

Bronvermelding