Appels en Peren uit de oven

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 22-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr appels
  • 500 gr (hand)peren
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels fijne witte suiker
  • 1/2 theelepel gemalen gember (djahé)
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 gr koude boter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en peren en snijd ze in partjes. Schep ze in een grote kom om met het citroensap, de suiker en gember. Doe ze over in een ovenschaal. Vermeng de basterdsuiker met de kaneel en snijd er de boter door. Strooi dit kruimelmengsel over de vruchten. Plaats ze 40 minuten in de oven. * Lekker als toetje of als bijgerecht bij een winterstoofschotel!

Materialen

Mengkom, Ovenschotel

Bronvermelding