Babi Pangang

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 09-04-2006 | 55 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Hamlappen
  • 2 theelepels Djahee
  • 3 eetlepels Ketjap
  • Peper
  • Zout
  • Citroensap
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 teentje Knoflook
  • Olie
  • 500 cc Bouillon
  • 8 eetlepels Suiker
  • 3 theelepels Vetsin
  • 8 eetlepels Sherry
  • 3 eetlepels Olie
  • 3 Uitjes
  • 3 blikjes Del monte tomatenpuree

Bereiden

Het vlees in kleine stukjes snijden daarna inwrijven met een mengsel van de djahee, ketjap, peper, zout, citroensap, de uienpoeder en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees bruin. Daarna kan er iets water bij. In een andere pan uitjes fruiten, mengsel van de bouillon, suiker, vetsin, sherry en tomatenpuree toevoegen. Het geheel 5 miuten laten sudderen. Daarna het vlees toevoegen. Heerlijk met rijst en augurken of roedjaksalade.

Bronvermelding