Menu
Chicky´s a la Sjoerd (pittig en mild variant)
Ingrediënten
- 1,2 kilo Kippenvleugeltjes
- 6 eetlepels japanse sojasaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepels chilisaus
- 1/2 citroen, het sap van
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- Peper en zout (vers gemalen)
Bereiden
Was de vleugeltjes met koud water.
Droog ze goed af.
Doe alle ingrediënten )behalve de kip in een ruime kom.
Meng alles goed.
Doe de vleugeltjes er in porties bij en meng ze goed met het mengsel
Laat dit onder de plasticfolie, minstens 1 nacht marineren in de koelkast
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg de vleugeltjes naast elkaar op een ovenplaat en bak ze in een half uur goudbruin en knapperig
Controleer regelmatig of ze niet te hard gaan en draai ze af en toe om
* Dit is een pittige variant. Als je de chillisaus vervangt voor 3 eetlepels honing en de gembersiroop halveert, krijg je een zoete variant!!
Smakelijk eten
Materialen
mengkom, bakplaat, bakpapier, oven.