Chicky´s a la Sjoerd (pittig en mild variant)

Anders, Hapje, 6 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-12-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,2 kilo Kippenvleugeltjes
  • 6 eetlepels japanse sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1/2 citroen, het sap van
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • Peper en zout (vers gemalen)

Bereiden

Was de vleugeltjes met koud water. Droog ze goed af. Doe alle ingrediënten )behalve de kip in een ruime kom. Meng alles goed. Doe de vleugeltjes er in porties bij en meng ze goed met het mengsel Laat dit onder de plasticfolie, minstens 1 nacht marineren in de koelkast Verwarm de oven voor op 180 graden Leg de vleugeltjes naast elkaar op een ovenplaat en bak ze in een half uur goudbruin en knapperig Controleer regelmatig of ze niet te hard gaan en draai ze af en toe om * Dit is een pittige variant. Als je de chillisaus vervangt voor 3 eetlepels honing en de gembersiroop halveert, krijg je een zoete variant!! Smakelijk eten

Materialen

mengkom, bakplaat, bakpapier, oven.

Bronvermelding