Gepocheerde oesters met schuimig biersaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 23-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 stuks Oesters
  • 4 eierdooiers
  • 17 ml citroensap
  • 100 ml witbier
  • 100 ml visbouillon
  • 1 eetlepel wokolie
  • 150 gr verse spinazie

Bereiden

Bewaar de onderste helft van de oester. Pocheer de oesters enkele min. in eigen vocht. Breng een grote pan water aan de kook. Klop in een kleiner schaal de eierdooiers met het citroensap met een garde tot zw licht van kleur is. Plaats de pan in de pan met water, klop het bier de bouillon door de eierdooiers en blijf kloppen tot een schuimige saus ontstaat. Neem de pan uit het water en klop nog 1 minuut door. Breng op smaak met peper en zout. Verwaarm de wokolie en roerbak de spinazie, laat uitlekken. Verdeel de spinazie over de schelpen en leg hier de oester op. Schep over iedere oester wat saus en serveer direct.

Bronvermelding